beta

Verkoop racefietsen in de lift

De Nederlander springt massaal op de racefiets. De verkoop steeg van 13.000 stuks in 2004 naar 30.000 in 2009. De verwachting daarbij is dat in 2010 nog ruim 35.000 nieuwe fietsen zullen worden verkocht, aldus de brancheorganisatie BOVAG en marktonderzoeksbureau GfK.

De verklaring is wellicht te vinden in de huidige trend van gezond leven en wat past daar beter ben dan de oerhollandse fiets. Bovendien is het een sport die bij de tijdgeest past. Het is prima te beoefenen als individu waarbij je zelf kan bepalen wat de duur en tijdstip zijn en het dus goed is in te passen in een druk bestaan met drukke agenda.

Ook ouderen hebben de racefiets ontdekt. Want er is voor elk niveau wel een racefiets en kan men zelf aanpassen hoe zwaar men het voor zichzelf wil maken. Ook qua budget kun je het zo gek maken als je zelf wil. Vanaf een paar honderd euro heb je al een tweedehands racefiets, maar wil je het neusje van de zalm dan leg je al snel een paar duizend euro neer voor een set hoogwaardige wielen. De innovatie staat niet stil binnen de branche en als je het nieuwste van het nieuwste wil dan moet je wel bereid zijn diep in de buidel te tasten.

Tenslotte zijn er de afgelopen haren ook veel wielren evenementen die op Nederlandse bodem starten. Zo was er de start van de Giro d'Italia in 2002 in Groningen en vertrekt de Giro in 2010 vanuit Amsterdam. De Spaanse Vuelta startte dit jaar in Assen en de Tour de France start in 2010 vanuit Rotterdam. Grote wielrenwedstrijden die veel publiek trekken en zorgen dat de sport ook de komende jaren nog aan populareit zal toenemen.

50 km Breda Baarle Hertog 14-03 Noord-Brabant
53 km Ardennen Buitenland
50 km 16-10 Alphen Noord-Brabant
32 km Bloemenriviera Buitenland
43 km Mont ventoux Buitenland