beta

Deze site is niet meer in gebruik

Grootverzet.nl zal als archief online beschikbaar blijven en bestaande accounts kunnen nog steeds gebruikt worden, maar het zal niet meer mogelijk zijn om nieuwe accounts te registreren.

Fietsbril met GPS navigatie op je racefiets: de Recon Jet

GPS navigatie in je fietsbril met HUD

Ruim een jaar geleden schreef ik al over GPS navigatie ontwikkelingen voor fietsers, en nu zijn we halverwege 2013 - het jaar van de "wearables". Technologie die je kan dragen en niet meer in de weg zit komt eraan in de vorm van horloges, armbanden en brillen. De laatste is waar ik op zit te wachten - speciaal voor op de racefiets.
De toekomst is gearriveerd.

GPS navigatie ontwikkelingen voor fietsers

GPS op de fiets

De ontwikkelingen op het gebied van GPS navigatie gaan hard. Tel daarbij op de explosieve groei van smartphones, apps en sociale media en je snapt dat het niet lang kan duren voordat er interessante oplossingen op de markt komen.

Of zijn die er al?

Google Maps rondjes "narijden" met je GPS navigatie

GPS navigatie racefiets

Het is een vraag die al meerdere keren gesteld is: hoe kan ik rondjes van andere fietsers "narijden" op mijn eigen fiets? Zodat je dus de route ziet op je GPS device (of smartphone) en precies te zien krijgt waar je links of rechts af moet.

Tracks nu te downloaden in KML formaat

Het lekkere weer buiten heeft ervoor gezorgd dat veel mensen weer leuke rondjes hebben geplaatst de afgelopen weken, en uw sitebeheerder heeft ook ook weer eens de handen uit de mouwen gestoken voor wat verbeteringen!

Fietsen achter je computer

Canvas rider

Herfst! De temperaturen worden steeds lager, de dagen korter en dan komt het ook nog eens met bakken uit de lucht. Als het geen regen is dan zijn het wel bladeren. Maar je kan ook gewoon veilig warm en knus van achter je computer fietsen met een warme kop chocomelk. Let op! verslavend!

Green Wheel: toekomst scenario's voor fietsers

Fietsen in de toekomst

Al eerder kwam op deze blog de evolutie van de fiets voorbij. Nu werd ik geattendeerd door een project van de MIT (een van de meest prestiegieuze technische universiteiten ter wereld) dat Green Wheel heet en waarin bekeken wordt hoe fietsen er in de toekomst eruit gaat zien. Interessant omdat ik veel raakvlakken met (de toekomst) van sites zoals deze zie.

Nieuw: overzichtkaart van alle routes in Nederland

Racefiets routes Nederland

Omdat er ondertussen al aardig wat routes zijn gedeeld (we naderen de 100!) is het moeilijk om een mooi overzicht te krijgen van alle rondjes. Daarom is er hard gewerkt aan een mooie overzichtskaart waar je alle tracks in Nederland kunt vinden!

Evolutie van de fiets

Dacht je dat je een bikkel bent omdat rondjes van 100+ km rijdt? Het kan gekker. En harder. Maar of je het nog echt fietsen kan noemen? Of is het juist de volgende stap?

Wielrennen met een camera op je racefiets

Camera-mount racefiets - video maken tijdens wielrennen

Om mooie HD videos van je tour te maken heb je niet per se een volgauto met camera-team nodig. Het is ook mogelijk om kleine cameraatjes op je fiets te monteren die zowel naar voren en naar achteren gericht zijn en best spectaculaire beelden opleverd. Een Amerikaanse wielrenner plaatste een aantal zelfgemaakte filmpjes op YouTube.

50 km Breda Baarle Hertog 14-03 Noord-Brabant
53 km Ardennen Buitenland
50 km 16-10 Alphen Noord-Brabant
32 km Bloemenriviera Buitenland
43 km Mont ventoux Buitenland