beta

Evolutie van de fiets

Dacht je dat je een bikkel bent omdat rondjes van 100+ km rijdt? Het kan gekker. En harder. Maar of je het nog echt fietsen kan noemen? Of is het juist de volgende stap?

Want je mag dan wel de duurste dura-ace set op je racefiets hebben, met een velomobiel (ligfiets met drie wielen) ga je geheid veel harder. Immers de grootste vijand van de fietser is de weerstand die je ondervindt van de wind, en die is bij een velomobiel gewoon veel kleiner door zijn hoogte en gestroomlijnd uiterlijk. Topsnelheden van 70km/h, gemiddeldes die je normaal alleen in de Tour de France ziet en 'rondjes' van zo'n 200km zoals dit filmpje even laat zien.

 

Zie voor meer filmpjes deze Youtube channel.

Het zijn dus de Formule 1 wagens onder de fietsen. Maar daar hoort ook een F1 prijskaartje bij watnt voor een velomobiel leg je al gauw 6000 euro neer. Dan heb je ook wat. Je zit comfortabel en overdekt en hoort je bij een bijzondere groep fietsers. Door de grotere actieradius zou het voertuig ook prima geschikt zijn voor de meeste forenzen in Nederland, en eigenlijk is het vreemd dat het in deze tijd van fileproblemen, mileuvraagstukken en een bevolking die steeds dikker wordt, niet meer op de voorgrond verschijnt als duurzaam vervoersmiddel van de toekomst.

Foto: Flickr met dank aan livewombat.

Reacties

test

50 km Breda Baarle Hertog 14-03 Noord-Brabant
53 km Ardennen Buitenland
50 km 16-10 Alphen Noord-Brabant
32 km Bloemenriviera Buitenland
43 km Mont ventoux Buitenland