beta

Google Maps rondjes "narijden" met je GPS navigatie

GPS navigatie racefiets

Het is een vraag die al meerdere keren gesteld is: hoe kan ik rondjes van andere fietsers "narijden" op mijn eigen fiets? Zodat je dus de route ziet op je GPS device (of smartphone) en precies te zien krijgt waar je links of rechts af moet.

Het is een vraag die deze week ook weer via email binnenkwam. Helaas blijkt het allemaal nog niet zo makkelijk te kunenn. In ieder geval niet wanneer je Google Maps, Google Navigation en MyTracks gebruikt. Er bestaan meerdere topics op diverse fora over dit onderwerp waaronder deze op androidworld.

Daarin wordt gesteld dat het (nog) niet kan. Ook tests die ikzelf heb uitgevoerd lijken dat te bevestigen. Toch lijkt het erop dat er oplossingen zullen komen hiervoor. Als dat niet voor Google Navigation gebeurd danwel voor een andere App. Wellicht bestaat er al een andere app waarmee dit wel kan?

We zien in ieder geval wel dat Google experimenteerd met fietsnavigatie: in sommige delen van de Verenigde Staten kun je ook voor een fiets icoontje kiezen bij de navigatiesoftware. Het lijkt dus een kwestie van tijd.

De beste oplossing tot nu toe lijkt te zijn om de route op je telefoon te openen in Google Maps. Je ziet dan waar je zelf bent ten opzicht van de route maar niet vanuit een navigatie-modus. Je krijgt dus niet te horen of te zien dat je van de route afwijkt of dat je ergens moet afslaan.

Of heeft iemand een betere manier om Google Maps (KML formaat dus) routes na te rijden? Wellicht is dit mogelijk op Garmin devices? Als je Google't lijkt er vooralsnog weinig informatie te vinden dus het is misschien een idee om hier de mogelijkheden te verzamelen.

Reacties

jammer dat de routes nog niet te downloaden zijn voor de GPS dus maar ik zal deze site in de gaten houden want routes op goede wegen zonder plots een zandweg tegen te komen is wel zo prettig.

Volgens de site van Cyclemeter moet het mogelijk zijn om KML bestanden via een 'link or file in Mail and Safari' te importeren: http://www.abvio.com/cyclemeter/

Wat is de status tav dit onderwerp?

Een Tip

Het programma routeConverter is een programma die alle formaten kan lezen waar routes in zijn opgeslagen. Je kunt ze ook weer opslaan in de formaat die je zelf wil. En als je wil kan je er ook je route op uitzetten.

http://www.routeconverter.de/releases/de

ik heb een route naar mij zelf gemaild (kml bestand) als je deze mail opend dan opend deze in de app cyclemeter en dan wordt hij opgeslagen en het werkt :-) iphone is top voor dummies

oeps het is opent tja tis ook al half twaalf bijna

Sinds een tijdje gebruik ik mijn Iphone om mijn gefietste routes te registreren. Net als velen zou ik het ook erg leuk vinden om routes van anderen na te rijden. Na heel wat uurtjes puzzelen met mijn Iphone heb ik een mogelijke oplossing. 'MotionX-GPS' is een app voor de Iphone die multifunctioneel kan worden gebruikt voor buitensporten. Ceocaching, routes registreren en berekenen en veel meer. Maar het belangrijkste is dat MotionX-GPS je de mogelijkheid geeft om meerdere routes in te laden (ik gebruik vooral GPX bestanden) en deze route te volgen. Het programma geeft geen route aanwijzingen of spraakbesturing, maar toont/volgt jouw gps positie ten opzichte van de route (visuele begeleiding). Aan de hand hiervan kun je prima uitmaken of je linksaf of rechtaf moet om de route te vervolgen. Heb dit programma nu een aantal maal gebruikt en werkt prima. Het enige nadeel is dat continu gps signaal en routebegeleiding je batterij behoorlijk op de proef stelt. Na een uur of 5 is de phone zeker aan zijn eind. Zelf gebruik ik een extra juicepack om dit op te vangen.
http://www.gps.motionx.com/iphone/overview/

Talking about results In addition Womens James Harden Jersey , consider fire safety, especially if your office will have highly inflammable material or electronic equipment and devices Firewall credibility diary modalities Executing Work out 2, “Net Techniques” dialog box, determine out “Safety Diary” tabs, a best “Defending Firewood Temperatures” conversation box, take what in the direction of constantly created with regards to, a firewall are capable toward signal the a href=”http://organicxpression Read up on bikes in discover Todays Motorcycling At present there are hundreds of variances of spyware / spy ware waiting around in the direction of assault your Laptop You can even have it customized and take it to the next level by getting it custom painted and add some vinyl for an additional racy look Rather than diminishing your ability to sell you can actually build brand loyalty And better yet this industry seems to be rather resilient even during recessions jiaozhiliuwang You probably know that the European economy in undergoing a bad patch Moreover, the small-scale industries are the players, which lead to lack of complete publicity amongst the end-users There are numerous choice differences of Hoodia items that by yourself can get hold of, still a single of the highest outstanding by way of significantly is the Hoodia tea decision Imitating Home windows concept containers, tooltips and balloons, like scams pretend to appearance respectable program and contribute to the feeling of have faith in on piece of standard consumers This method is self-starting meaning that each time you load your machine it will get started with up with Windows You have got adware/spyware/viruses in your pc, three However, shopping for one is oftentimes a challenge for a lot of people speechesanddeeds Most family law lawyers will accuse by the hour for the undemanding reason that it is just easier The challenge of nicotine is formidable

50 km Breda Baarle Hertog 14-03 Noord-Brabant
53 km Ardennen Buitenland
50 km 16-10 Alphen Noord-Brabant
32 km Bloemenriviera Buitenland
43 km Mont ventoux Buitenland