beta

GPS navigatie ontwikkelingen voor fietsers

GPS op de fiets

De ontwikkelingen op het gebied van GPS navigatie gaan hard. Tel daarbij op de explosieve groei van smartphones, apps en sociale media en je snapt dat het niet lang kan duren voordat er interessante oplossingen op de markt komen.

Of zijn die er al?

Zo kun je bij de gratis MyTracks app van Google (voor Android) naast de ingebouwde GPS anvigatie van de smartphone, ook al externe bluetooth sensoren koppelen. Weliswaar is dit nu nog redelijk beperkt, maar dat zal in de toekomst ongetwijfeld verbeteren waardoor je dus ook cadans en hartslag kan meten en opslaan in Google Maps.

Waar we natuurlijk echt op wachten is een geintegreerde fietsbril met HUD (head-up display) waardoor je helemaal geen fietscomputer of smartphone nodig hebt, maar enkel je fietsbril. Daarin wordt dan de route geprojecteerd + alle andere nuttige informatie zoals snelheid, temperatuur, hartslag, etc. 

Dit soort producten zit momenteel vooral in conceptfase, en is toepasbaar voor verschillende sporten, zoals deze video laat zien voor hardlopers.

Maar deze goggles van zealoptics komen al wel in de buurt. Ze zijn vooral bedoeld voor wintersporters (snowboarders). Niet toevallig natuurlijk, want de brillen van deze sporters zijn van nature al fors wat het makkelijker maakt om de technologie die nodig is daarin te verwerken. Naarmate de tijd vordert zullen we ongetwijfeld binnen een paar jaar ook de eerste brillen zien voor (race)fietsers.

Opvallend is dat de bedrijven die met deze innovaties komen geen bekende grote spelers zijn zoals Garmin maar juist outsiders. Ik ben benieuwd of bedrijven zoals Polar, Sigma en Garmin ons binnenkort kunnen verassen met GPS goggles of dat we daarvoor toch naar frisse nieuwe bedrijven moeten kijken.

Reacties

Google glasses
http://retweet.nu/n6Tp

Routes narijden middels gesproken aanwijzingen!!
Naar aanleiding van eerdere stukken geschreven over het importeren en narijden van routes wil ik graag een aanvulling doen op een eerdere reactie op het artikel: 'Google Maps rondjes "narijden" met je GPS navigatie'. Inmiddels is er voor de Iphone een app gelanceerd (Co-Rider) die het mogelijk maakt om routes te importeren en zowel gesproken als visuele begeleiding biedt.
Vandaag heb ik deze app voor het eerst uitgeprobeerd en moet zeggen dat er een serieuze gooi wordt gedaan naar gesproken routebegeleiding voor fietsers.
Voor geinteresseerden: http://www.iphoneclub.nl/249335/co-rider-nederlandse-fiets-app-kr...

Groet, Bram

Moreover Travis Zajac Black Jersey , people has become busy with their daily schedules and they hardly get time to meet with their partners
聽 In R (on the application of Anderson) v Secretary of State for the Home Department (2002), the Home Secretary was considered not to be an independent judicial authority in terms of reviewing life tariffs for serving prisoners
Will you have a Clear Go?Electricians experience a mentally and physically tough work place
a href=”http://www
He would like recognition to be according to objective, intelligible criteria
The 1st is actually the actual payment approach ??? a borrower chooses
Gautam N Allahbadia, MD is the Medical Director of Rotunda -The Center for Human Reproduction, the world-renowned infertility clinic at Bandra, Mumbai, India
They will understand what you are going through and help you out
Your internet designer or internet site architect could be capable toward aid on your own make your mind up upon this, as he is familiar with the interior workings of your world-wide-web and its easy technological demands
, Skyhigh Networks is led by an experienced team and is venture-backed by Greylock Partners and Sequoia Capital
Inside of my decades doing work as an IT help marketing consultant, just one of the most significant frustrations of regular web customers is that the firewall software package that they comprise set up ‘breaks’ their get to towards the world-wide-web
After all, we don聮t want to be selfish and leave a huge carbon footprint trailing behind our wedding dress, but at the same time we all want to make our wedding days as perfect as possible
chicagoblowercanada
a href=”http://virtualserver2005
Picking HostMonster as your website internet hosting organization signifies by yourself will be manufacturing an optimistic conclusion
Watch American Horror Story Season 1 Episode 3This is definitely the age of stress and anxiety condition, but what is panic problem? It is not just a person matter
The system has been recognized around the world with a variety of certifications
Use letter, selection and image mixtures that can outsmart automated password detection courses
com/blog/aspects-right-antivirus-computer-software-within-track-2016″Selecting on Rapidly Packages Of Antivirus Software System Plan 2009/a
We are Canada聮s #1 Gold buyer and seller

50 km Breda Baarle Hertog 14-03 Noord-Brabant
53 km Ardennen Buitenland
50 km 16-10 Alphen Noord-Brabant
32 km Bloemenriviera Buitenland
43 km Mont ventoux Buitenland