beta

Fietsbril met GPS navigatie op je racefiets: de Recon Jet

GPS navigatie in je fietsbril met HUD

Ruim een jaar geleden schreef ik al over GPS navigatie ontwikkelingen voor fietsers, en nu zijn we halverwege 2013 - het jaar van de "wearables". Technologie die je kan dragen en niet meer in de weg zit komt eraan in de vorm van horloges, armbanden en brillen. De laatste is waar ik op zit te wachten - speciaal voor op de racefiets.
De toekomst is gearriveerd.

Fietsnavigatie is namelijk al jaren knudde. Vooral als je het vergelijkt met de gave apps die we in smartphone land intussen gewend zijn. Slapende reuzen zoals Garmin gaan het tij ook niet keren dus is het wachten op de innovatie uit een andere hoek, en gelukkis is die er nu.

En dan heb ik het niet over gesproken navigatie via oordopjes voor fietsers, dat misschien leuk is voor de recreant-fietser maar levensgevaarlijk op de racefiets.

Nee ik heb het over dit:

Google Glass?

Dit filmpje is een voorstelling van iemand hoe het zou kunnen zijn om te wielrennen met een fietsbril met GPS-navigatie en een schermpje direct in je bril. Dus een beetje het Google Glasses verhaal, maar dan specifiek voor sporters en met name wielrenners. Als we namelijk op de bril van Google moeten wachten dan zijn we nog wel even bezig want dat product wordt momenteel door een select groepje ontwikkelaars in Amerika uitgeprobeerd en komt pas in 2014 op de markt. Of hij dan ook al meteen in europa te krijgen is, is maar de vraag. Bovendien is Google Glass niet specifiek gemaakt voor op de racefiets, hoewel er zeker wel apps voor zullen komen die deze doelgroep gaan voorzien, want de bril bevat GPS navigatie, en er staan genoeg ontwikkelaars te popelen om er apps voor te maken.

Hallo Recon Jet!

Maar dat gaat nog wel even duren. En een gewone bril is geen sportbril zullen ze bij Recon gedacht hebben, want dat bedrijf komt eind dit jaar al met zijn speciale Recon Jet bril voor atleten. En zeg nou zelf, deze gadget ziet er toch goed uit?

Bekijk de specs maar eens, dat ziet er behoorlijk goed uit:

  • 60 gram
  • een HD camera en microfoon
  • GPS, gyroscoop, accelerometer, magnetometer, altimeter en thermometer
  • WiFi, ANT+ en Bluetooth
  • verwisselbare batterij

De resolutie van het schermpje is niet zo groot, maar omdat het zo dicht bij je ogen zit lijkt het optisch gezien veel groter. Het scherm gaat overigens alleen aan als je er echt naar kijkt dankzij de "iris gaze detection". De bediening van de interface (gebaseerd op android) gaat via een optische multi-gesture sensor aan de zijkant die je ook met handschoenen aan kan bedienen.

Recon gaat ook ontwikkelaars goed ondersteunen middels een SDK zodat we ook voor iphone en android devices mooie apps kunnen verwachten, want in potentie is deze bril alles waar ik in ieder geval op zit te wachten:

Live maps
Geen tomtom-achtige navigatie waarbij je steeds naar het schermpje moet kijken, maar navigatie direct geprojecteerd in je zichtveld. Veel veiliger en het maakt het veel makkelijker om een voorgeladen rondje na te fietsen!

Camera
Geen aparte Go Pro camera meer nodig om een leuk filmpje te maken onderweg dankzij de geintegreerde HD camera.

Live stats
Natuurlijk kan je data op het scherm weergeven van alle metertjes (snelheid etc) die in de bril zitten, of gekoppeld zijn met externe devices (vermogen, omwentelingen, etc), maar stel dat je een eerder gereden rondje opnieuw rijdt: je zou jezelf dan op de weg kunnen projecteren als een soort "ghost" (je kent het misschien wel van de racespelletjes op de computer) om visueel heel mooi te zien of je het beter of slechter doet dan je beste tijd.

De Recon Jet is al te pre-orderen, en tot 21 juli (de laatste dag van de Tour de France) is hij 100 dollar goedkoper. De normale prijs zal 600 dollar zijn. De eerste leveringen worden in december verwacht en dan kunnen jullie zeker een uitgebreide recensie op deze blog lezen, want deze gadget moet ik getest hebben.

Reacties

Moreover Travis Zajac Black Jersey , people has become busy with their daily schedules and they hardly get time to meet with their partners
聽 In R (on the application of Anderson) v Secretary of State for the Home Department (2002), the Home Secretary was considered not to be an independent judicial authority in terms of reviewing life tariffs for serving prisoners
Will you have a Clear Go?Electricians experience a mentally and physically tough work place
a href=”http://www
He would like recognition to be according to objective, intelligible criteria
The 1st is actually the actual payment approach ??? a borrower chooses
Gautam N Allahbadia, MD is the Medical Director of Rotunda -The Center for Human Reproduction, the world-renowned infertility clinic at Bandra, Mumbai, India
They will understand what you are going through and help you out
Your internet designer or internet site architect could be capable toward aid on your own make your mind up upon this, as he is familiar with the interior workings of your world-wide-web and its easy technological demands
, Skyhigh Networks is led by an experienced team and is venture-backed by Greylock Partners and Sequoia Capital
Inside of my decades doing work as an IT help marketing consultant, just one of the most significant frustrations of regular web customers is that the firewall software package that they comprise set up ‘breaks’ their get to towards the world-wide-web
After all, we don聮t want to be selfish and leave a huge carbon footprint trailing behind our wedding dress, but at the same time we all want to make our wedding days as perfect as possible
chicagoblowercanada
a href=”http://virtualserver2005
Picking HostMonster as your website internet hosting organization signifies by yourself will be manufacturing an optimistic conclusion
Watch American Horror Story Season 1 Episode 3This is definitely the age of stress and anxiety condition, but what is panic problem? It is not just a person matter
The system has been recognized around the world with a variety of certifications
Use letter, selection and image mixtures that can outsmart automated password detection courses
com/blog/aspects-right-antivirus-computer-software-within-track-2016″Selecting on Rapidly Packages Of Antivirus Software System Plan 2009/a
We are Canada聮s #1 Gold buyer and seller

50 km Breda Baarle Hertog 14-03 Noord-Brabant
53 km Ardennen Buitenland
50 km 16-10 Alphen Noord-Brabant
32 km Bloemenriviera Buitenland
43 km Mont ventoux Buitenland