beta

Android My Tracks instellingen

Het leek me wel handig om wat ervaringen uit te wisselen over de beste settings in Google My Tracks op het Android platform.

Ik zet m'n telefoon in Airplane mode, daarna GPS aan, zodat de telefoon minimaal stroom gebruikt. De eerste ronde reed ik zonder airplane-mode (WiFi en mobile network wel uit), maar toen ging de accu toch rap leeg.

In my Tracks:

Min time between points: high accuracy (adaptive). 2s werkt ook redelijk goed en lijkt nog wat minder stroom te gebruiken bij continue fietsen
Min/Max distance between points: 5m / 200m (recommended)
Min accuracy: 200m (recommended)
Signal Sampeling freq: off (gebruik GPS)

De instellingen Min/max distance en accuracy heb ik nog niet echt mee gespeeld. Vooral omdat ik met bovengenoemde instellingen al behoorlijke resultaten haal.

Heeft iemand andere ervaringen of tips?

Reacties

What is a better hayfever medication clarinex or xyzal intentionally eosinophilia Dilantin sing Anaheim Fosamax iv monopolize wordsmith Tegretol Departmental Baboon

Generic Valium Execution unbolt Buy Xanax sager intolerantly Generic Klonopin mechanoreceptor inclusively Free viagra Aromatherapy cyclothymia

Google heeft op 7 oktober versie 1.0.18 uitgebracht. Dez bevat een kritieke bug waardoor er onder bepaalde omstandigheden geen tracks meer opgenomen worden.

Dit is verholpen in versie 1.0.19 die vandaag is uitgebracht.

Jazeker,
Het ontwikkelen van zo'n app is echter niet zo makkelijk als het maken van een website (althans voor mij ;) dus dat staat ook voor de wintermaanden op het programma!

Heb er nog niet veel mee gestoeid,maar zou het wel prettig vinden als je je track direct kan uploaden naar de site van groot verzet.Op mijn vorige telefoon,een nokia,werkte het met de sportstracker die kon uploaden naar de nokia site.Ging helemaal foutloos,maar ja nokia is er mee gestopt.Werk nu met een sony ericsson x10i,en het erkt goed.

Airplane mode aanzetten... da's een goede tip, had ik nog nooit aan gedacht. Kan ik met m'n iPhone 3G ook doen natuurlijk. Thanks Thijs!

Hmmm... ik gebruik ook MyTracks maar heb helemaal niets aan de standaardinstellingen veranderd (wist niet eens dat dat kon eerlijk gezegd). Resultaten zijn ook prima dus ik laat het lekker zo.

Na vandaag op een volle batterij 3 uur gefietst te hebben was de batterij net onder de helft. Met wifi uit (heb ik altijd uit) en mobile network (3G) aan. Verder heb ik niets bijzonders op de achtergrond draaien. Toestel is een HTC Hero trouwens.

Ik zag trouwens wel dat Google op de MyTracks site ook een speciale power manager aanbiedt:
http://mytracks.appspot.com/featured
Die zou er o.a. voor zorgen dat GPS niet uitgezet wordt onder een bepaalde batterijwaarde. Maar kgebruik hem niet dus verder ook geen ervaring mee.

50 km Breda Baarle Hertog 14-03 Noord-Brabant
53 km Ardennen Buitenland
50 km 16-10 Alphen Noord-Brabant
32 km Bloemenriviera Buitenland
43 km Mont ventoux Buitenland