beta

Gebruik gewoon je mobiel als GPS tracker op de racefiets!

Wielrenners

Wil je op de fiets 'iets met GPS doen' dan is het nog best goed zoeken. De grote fietscomputer merken (Polar, Sigma, CatEye) laten het afweten en dreigen de boot te missen naar mijn mening. Maar er is een uitstekend alternatief: je slimme mobieltje oftewel smartphone.

Voor de auto is er natuurlijk al tijden de TomTom, maar ook deze krijgt steeds meer concurrentie van (gratis) applicaties op telefoons. Mobieltjes zijn de afgelopen jaren ontzettend krachtig geworden en zo kun je op een iphone tegenwoordig TomTom makkelijk downloaden en klaar, je hebt geen apart apparaat meer nodig! Maar het wordt nog veel makkelijker want Google is reeds bezig met gratis navigatiesoftware die je op je Android toestel straks kan gebruiken.

GPS op de fiets

GPS op de fiets lijkt een beetje achter te lopen op dit alles. Niet geheel verwonderlijk natuurlijk, het is immers een veel kleinere markt en lang niet in elk lang zo populair als de heilige koe, maar ook hier zien we dat smartphones terrein winnen. Je hebt zelfs al speciale iphone houders voor op je fietsstuur. Ikzelf stop m'n HTC Hero gewoon in één van de zakjes op mijn rug. Geen probleem, en als je bang bent voor condesschade stop je hem voor de zekerheid in een hoesje.

De voordelen:

  • Je hebt je mobiel toch bij je (ik althans wel) en op deze manier gebruik je hem ook nog nuttig
  • Het is een stuk goedkoper (lees: vrijwel gratis) dan een apparaat zoals Garmin Edge

Niks tegen de Garmin Edge, het is een mooi apparaat en een jaar geleden had ik hem bijna gekocht, juist omdat dit toen zo'n beetje de enige mogelijkheid was om routes op te nemen. Maar ik vond (en vind) 300 euro dus best veel geld voor iets wat je tegenwoordig ook met een mobieltje kan. Toegegeven: zo'n smartphone kost los ook zo'n bedrag maar vrijwel niemand koopt z'n mobiel los. 

iPhone of Android 

Een mooi voorbeeld hoe je je mobiel kan gebruiken komt van onze eigen kilometervreter gvda die op zijn blog over italiaanse racefietsen  (overigens ook erg leuk als je gewoon op shimano rijdt ;) uitlegt hoe hij zijn iphone gebruikt om rondjes op te nemen en op deze site te plaatsen.

De kans is natuurlijk nog wel groot dat je momenteel geen Android of iPhone toestel hebt. Dus ben je wielrenner of zit je weleens met een zeem in je broek op de racefiets denk bij je volgende aanschaf van je mobieltje dan nog even goed na wat het moet worden! ;)

Foto by beerandnoodles

Reacties

" De kans is natuurlijk nog wel groot dat je momenteel geen Android of iPhone toestel hebt."
wat is de tijd toch snel gegaan. Wie heeft er anno 2012 geen?

Moreover Travis Zajac Black Jersey , people has become busy with their daily schedules and they hardly get time to meet with their partners
聽 In R (on the application of Anderson) v Secretary of State for the Home Department (2002), the Home Secretary was considered not to be an independent judicial authority in terms of reviewing life tariffs for serving prisoners
Will you have a Clear Go?Electricians experience a mentally and physically tough work place
a href=”http://www
He would like recognition to be according to objective, intelligible criteria
The 1st is actually the actual payment approach ??? a borrower chooses
Gautam N Allahbadia, MD is the Medical Director of Rotunda -The Center for Human Reproduction, the world-renowned infertility clinic at Bandra, Mumbai, India
They will understand what you are going through and help you out
Your internet designer or internet site architect could be capable toward aid on your own make your mind up upon this, as he is familiar with the interior workings of your world-wide-web and its easy technological demands
, Skyhigh Networks is led by an experienced team and is venture-backed by Greylock Partners and Sequoia Capital
Inside of my decades doing work as an IT help marketing consultant, just one of the most significant frustrations of regular web customers is that the firewall software package that they comprise set up ‘breaks’ their get to towards the world-wide-web
After all, we don聮t want to be selfish and leave a huge carbon footprint trailing behind our wedding dress, but at the same time we all want to make our wedding days as perfect as possible
chicagoblowercanada
a href=”http://virtualserver2005
Picking HostMonster as your website internet hosting organization signifies by yourself will be manufacturing an optimistic conclusion
Watch American Horror Story Season 1 Episode 3This is definitely the age of stress and anxiety condition, but what is panic problem? It is not just a person matter
The system has been recognized around the world with a variety of certifications
Use letter, selection and image mixtures that can outsmart automated password detection courses
com/blog/aspects-right-antivirus-computer-software-within-track-2016″Selecting on Rapidly Packages Of Antivirus Software System Plan 2009/a
We are Canada聮s #1 Gold buyer and seller

50 km Breda Baarle Hertog 14-03 Noord-Brabant
53 km Ardennen Buitenland
50 km 16-10 Alphen Noord-Brabant
32 km Bloemenriviera Buitenland
43 km Mont ventoux Buitenland