Hoge Vuursche

16-04-2019

Details

Afstand 21
Startplaats Lage Vuursche
Eindplaats Lage Vuursche
Ingestuurd door MTB Utrechtse Heuvelrug

Omschrijving

De route start bij de Kuil van Drakensteyn, achter restaurant Buiten in de Kuil. Het eerste deel van de route loopt om deze Kuil. Karakteristiek voor dit deel zijn de natuurlijke pumptracks. Je rijdt hier haaks door zogenaamde “rabatten”. Dit zijn wallen met bomen met tussenliggende geulen voor afwatering.

Als je de kuil rond gereden bent, steek je een fietspad over en rij je parallel aan het fietspad terug. Ook hier ga je door enkele diepe kuilen en kruis je zelfs een schapendrift. Dit wordt gevolgd door een korte track met bikepark uitstraling. Hierna kan je de route vervolgen rechtdoor of rechtsaf slaan om een met de hand aangelegde singletrack te rijden. LET OP deze is alleen geschikt voor ervaren mountainbikers. Na een stuk singletrack en bestaand pad kruis je de openbare weg. Er komt een klein stuk fietspad gevold door een paar kilometer aaneengesloten singletrack die elke beschikbare hoogtemeter pakt. Op een stuk asfalt kan je even op adem komen.

Via korte singletrack over bestaande bospaden van landgoed Pijnenburg kom je uit bij pleisterplaats Theehuis ’t Hoge Erf. Dit is ook een prima locatie om te starten. Om de route te vervolgen moet je nu eerst de provinciale weg (de Hilversumsestraatweg) oversteken en naar links een stuk langs het fietspad rijden. Na een paar honderd meter start rechts een nieuwe singletrack (mul zand). Je fietst nu door boswachterij De Vuursche van Staatsbosbeheer. Hier volgen kilometers singletrack met af en toe een stukje bestaand pad helemaal tot aan Bosbad De Vuursche. De singletrack is erg afwisselend. Soms kort draaien en keren, maar vaak ook mooie lange bochten. Hier weer opvallend veel mooie hoogteverschillen in een prachtige omgeving.

Na het Bosbad loopt de route parallel aan een fietspad om vervolgens weer de provinciale weg over te steken. Na een stukje asfaltweg begint weer een nieuwe singletrack rechts achter de slagboom die aansluit op de route Lage Vuursche. Na een aantal kilometer wordt de splitsing van de routes aangegeven en buig je naar rechts af om weer bij het startpunt in de kuil aan te komen.

Download

Advertentie

Deel via